Ads

30 Aralık 2013 Pazartesi

Behzat Ç.'nin Efsane Olmasını Sağlayan 12 Sebep

| No comment

Behzat Ç.'nin Efsane Olmasını Sağlayan 12 Sebep


Gönüllerimize taht kuran ve efsane olan Behzat Ç'nin efsane olmasını ve bu denli çok konuşulmasının 12 sebebi neymiş hadi hep birlikte bunlara göz atalım.

 
Son yılların en fenomen dizilerinden biri olan Behzat Ç.'nin insanların gözünde efsane olmasının sebepleri. Polisiye denince hepimizin aklına ilk olarak "Arka Sokaklar" geliyordu. "Arka Sokaklar"a baktıkça Dexter gibi kaliteli amerikan dizileri çok uzak gözüküyordu. 2013 yılında uçak arabalara henüz ulaşamadık ama amerikan dizileri kalitesinde bir Türk dizisine kavuştuk Behzat Ç. ile. Hem de Ankara griliğinden çıktı böyle bir dizi.











1. DOĞAL VE FARKLI BİR POLİS KİMLİĞİ
Behzat Ç. televizyonlarda izlediğimiz dizilerdeki polis karakterlerinden çok farklı bir yapıya ve kişiliğe sahiptir. Diziyi izlerken sanki bir dizi değilde gerçek hayattan bir kesit izliyormuşuz gibi hissediyorduk. Yapmacık tavırları Behzat amirimde bulamazdınız.

 
2. KALİTELİ POLİSİYE KURGUSU
Behzat Ç. çok farklı kurgulanmış bence. Alışılagelmişin dışında bir 
senaryo var. Macera dolu bir senaryo olmuş Behzat komserimde macere 
düşkünü bildiğiniz üzere.Klasik p0olisiye dizilerini bilirsiniz. herşey 
çabucak gelişir suçlu adamı öldürür suçu işler polis hemen yakalar hooop
hapse tıkar. Behzat Ç. de olaylar tersine işliyor.Bir süreç bir zaman 
var oldu bitti yok.

 
3. TÜRK POLİSİ PROFİLİNİ İNSANLARI KANDIRMADAN GÖSTERMESİ
Diğer polisiye diziler sayesinde bünyemizde oluşturulan polis profili temiz düzgün sorunu olmayan mutlu geçinen para kazanan yorulmayan bir şeydi. Behzat Ç. polisin gerçek durumunu yaşamını ekrana taşıyor ve yansıtıyor. Herşey aslında o kadarda tozpembe değilmiş öğrenmiş olduk sayesinde.

 
4. DERİN DEVLETE DOKUNMASI
Polisiye dizilerde  senaryo devamlı suçlu-polis üzerine kurulmuştur. Hep küçük yılanlarla uğraşırlar. Hiçbirinin cesareti yoktur yılanın büyüğünün kuyruğuna basmak. Behzat komser yılan büyük küçük hiç faketmez yılan yılandır diyip biniyor tepesine. Farkındalığı da buradan geliyor ya. Her oyuncu cesaret edemez bu rolü almaya.

 
5. İÇKİ KONUSUNDA RTÜK'E VE SİSTEME KAFA TUTMA GÜCÜ
Kim demiş polis içmez, kafa dağıtmaz diye bal gibi de dağıtır. Behzat komserim türün en büyük örneklerinden demiştim ya doğallık akıyor komserimden bundan dolayı içki konusunda da bir çekinme söz konusu değil.

 
6. ÖZELLİKLE SON BÖLÜMLERDE "DEXTER" KALİTESİNİ BİLE AŞMASI


Polisiye denilince "Arka Sokaklar" akla gelen 
bir ülkede senaryonun kalitesi ile, cinayetlerin karışıklığı ve zekiliği 
ile gelmiş geçmiş en iyi dizilerden biri olan Dexter tadı yakalamayı 
başarmıştır Behzat Ç. Özellikle finale yakın 3-4 bölümü Dexter 
kalitesinin de üzerine çıkmış seyircinin damağında yoğun tadlar 
bırakmıştır.


7. BAŞROLDE ANKARA'NIN OLMASI
Behzat Ç.'nin Ankara da çekilmesi ve Ankara'nın Behzat Ç'ye ev sahipliği yapması Behzat Ç.'nin efsane olmasının başlıca sebepleri arasında yer alıyor. Esasında Ankara da çekilmesinin sebebi ben şuna bağlıyorum. Türkiye'nin başkenti ve Türk denince akla gelen ilk şehir bundan dolayıda bir Türk nasıl olur bunu hem en iyi anlatmak için hemde en iyi şekilde yansıtmak için Ankara seçilmiş olmalı.

 
8. KARAKTERLER ARASINDAKİ İLİŞKİNİN SICAKLIĞI
Behzat amir, çalışma arkadaşlarına sadece amir değil aynı zamanda abiydide. Alışılagelmiş amir karakterinin öldürmüştür. Ast-Üst konusuna takılmaz işine bakar amirimiz. Ekibi ile abi kardeş ilişkisi içerisinde olan gerektiği yerde eğlenen gerektiği yerde nasihat veren bir idoldü bizler için.

 
9. AŞKTA VE HAYATTA KAYBETMİŞLERE TERCÜMAN OLMASI
Çok da rahat ve lüks bir hayatı yok Behzat amirimin. Klasik olarak zihnimizde canlanan polis figürü salla başı al maaşı profili idi. Ama öyle değil, sadece mesleği ile ilgili sorunlar değil gönül işleri de sorun. Kendi sorunları yetmezmiş gibi ekibinin sorunlarına da derman olmak istiyor.

 
10. PATAVATSIZ "HARUN"UN BEKLENMEDİK PERFORMANSI

Dizi ilk başladığında Harun'un bu kadar öne çıkacağı bekleniyor muydu bilinmez ama, Harun patavatsızlığı ile, saçma soruları ile, olaylara çok farklı yönlenden yaklaşması ile diziyi takip etmeye sebep olan en baş oyunculardan biri oldu. Oburluğu, kıskaçlıkları, zayıflıkları, babası ile sorunları diziye çok iyi yansıtılmıştı.


11. TÜRKİYE'DE DE SERİ KATİL OLUR MU? SORUSUNA CEVAP VERMESİ
Yıllardır Amerika'nın her karış toprağı seri katil doluymuş gibi Holywood filmlerinde seri katil izledik. Türkiye'ye şöyle zeki planlı düzenli işini bilen seri katilleri hiç yakıştıramadık. Behzat Ç. seri katil tiplemeleri ile Türkiye'de seri katil olur mu sorusunun cevabını verdi. Hem de çok lezzetli oluyormuş. Çok da iyi oluyormuş.

 
12. ZENGİN VE BAŞARILI İŞ ADAMI, DOĞUŞTAN KÖTÜ: ERCÜMENT ÇÖZER

Psikopat, soğukkanlı bir katildir. Dizinin asıl en kötü karakteri Ercüment Çözer'dir. Çözer Holding'in sahibidir. Diziye sürekli girip çıkar. Yurt dışına kaçar saklanır. Behzat Ç bile Ercüment Çözer'in onun dostu mu düşmanı mı olduğunu anlayamadı. Dizinin en temel oyuncularındandı. Nejat İşler oynamasa belki de Ercüment Çözer bu kadar başarılı bir karakter olmayacaktı. Halen yurtdışında yaşıyor. Behzat Ç sinemada devam ederken tekrar başdüşmanın Ercüment Çözer olacağın kesin.
Tags :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Video

Popular Posts

Follow Us on Facebook